İstanbul Üniversitesi web sayfasında TAGEM projesi tanıtıldı

Gıda Antioksidanları Ölçümü Uygulama ve Araştırma Merkezi’ne TAGEM Proje Desteği

İÜ GAAM’ın “Türkiye’de Yetişen Bazı Tıbbi ve Aromatik Bitkilerden Hazırlanmış Ticari Ürünlerin Karakterizasyonu ve Karşılaştırılması” başlıklı projesi TAGEM tarafından destekleniyor.

İÜ Gıda Antioksidanları Ölçümü Uygulama ve Araştırma Merkezi’nin (GAAM) TC Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Tarımsal Araştırmalar ve Politikalar Genel Müdürlüğü (TAGEM) tarafından ARGE Destek Programı kapsamında, “Türkiye’de Yetişen Bazı Tıbbi ve Aromatik Bitkilerden Hazırlanmış Ticari Ürünlerin Karakterizasyonu ve Karşılaştırılması” başlıklı ve TAGEM-16/ARGE/45 numaralı projesi desteklenmeye uygun görüldü.

Projenin yürütücülüğünü İÜ Rektörlüğü’ne bağlı olarak 2014 yılında İÜ Mühendislik Fakültesi Kimya Bölümü Analitik Kimya Ana Bilim Dalı tarafından kurulan GAAM’ın Müdürü Prof. Dr. Reşat Apak üstleniyor.

Proje konusu TAGEM Ar-Ge Destek Programı’nın 2016 yılı öncelikli konuları arasında, “Tarla Bitkileri” başlığı altında yer alan, “Piyasada satılan tıbbi ve aromatik bitki preparat ve ürünlerinin karakterizasyonu” alt başlığı esas alınarak belirlendi.

Projenin amacı ise ülkemizde yetişen bazı bitkiler ile hazırlanmış ürünlerin (toz, tablet, kapsül vb.) içerdiği önemli fitokimyasalların belirlenmesi ve piyasada satılan benzer ürünlerle karşılaştırılması.

Projenin başlangıç toplantısı, TAGEM Temsilcisi Hüseyin Akyol, projeye destek veren AKSU VİTAL Doğal Ürünler ve Gıda Sanayi Ticaret A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Yunus Aksu, Firmanın AR-GE Laboratuvarı Müdürü Çağlar Kulu ve AR-GE sorumlusu Ebru Koç, GAAM Yönetim Kurulu ve Danışma Kurulu üyeleri ile akademisyenler ve öğrencilerin katılımlarıyla 25 Ekim 2016 tarihinde gerçekleştirildi.

25/04/2017
129 defa okundu

İstanbul Üniversitesi

34452 Beyazıt/Fatih-İstanbul

Tel: 0 (212) 440 00 00