2017 Yılı Faaliyetler

2017 Yılı Yapılan Etkinlikler

 

Toplantı/Seminer/Konferans

  • Gıda Antioksidanları Ölçümü, Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından davet edilen Missouri University of Science and Technology’den Sayın Prof. Dr. Nuran ERCAL,“Effects of a Novel Thiol Antioxidant in Various Oxidative Stress Circumstances” konusunda sunum yapmıştır.
  • Merkez müdürümüz Dr. Reşat APAK, 10 Ekim 2017 tarihinde Bezmialem Üniversitesi Fitoterapi Eğitim, Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından düzenlenen Sağlık Bakanlığı onaylı sertifikalı Fitoterapi Eğitimi kapsamında ‘Serbest Radikaller, Bitkisel Antioksidanlar ve Bunların Tayin Yöntemleri’ adlı ders sunumu gerçekleştirmiştir.
  • Mustafa Reşat Apak, S. Demirci Çekiç, S. E. Çelik, M. Bener, M. Özyürek, et al. “Recent Developments in the CUPRAC Antioxidant Assay Applied to Food Antioxidants” EuroFoodChemXIX Conference, Budapeşte, Macaristan, 4-6 Ekim 2017, pp.105-105.
  • Mustafa Reşat apak, S. Demirci Çekiç, A. Arda, E. Çelik, B. Bekdeşer, M. Bener et al. “Antioksidan Kapasite ve Aktivite Tayinlerinde kullanılan Moleküler Spektroskopik  Yöntemler ve Sensörler: Tasarım İlkeleri ve Nanoteknolojik Uygulamalar”, XV. Ulusal Spektroskopi Kongresi, Yalova, Türkiye, 17-19 Mayıs 2017, S03-3.
  • Mustafa Reşat apak, S. Demirci Çekiç, A. Arda, E. Çelik, M. Bener et al. “Optical Sensors and Nanoprobes for Antioxidant Assessment” Pittcon 2017 Expo&Conference, Chicago Illinios, ABD, 5-9 Mart 2017, 1680-4.

 

Makaleler

  • Saliha Esin Çelik, Ayşe Nur Tufan, Burcu Bekdeşer, Mustafa Özyürek, Kubilay Güçlü, Mustafa Reşat Apak, Identification and Determination of Phenolics in Lamiaceae Species by UPLC-DAD-ESI-MS/MS, Journal of Chromatographİc Scıence, 55 (2017) 1-10.
  • Saliha Esin Çelik, Burcu Bekdeşer, Ayşe Nur Tufan, Mustafa Reşat Apak, Modified Radical Scavenging and Antioxidant Activity Measurement of ß-Carotene with ß-Cyclodextrins Complexation in Aqueous Medium, Analytical Sciences, 33 (2017) 299-305.
  • Mustafa Bener, Reşat Apak, Ferric-o-phenanthroline adsorbed on a Nafion membrane: A noveloptical sensor for antioxidant capacity measurement of food extracts, Sensors and Actuators B: Chemical, 247 (2017) 155–162.
  • Ferda Dondurmacıoğlu, Aslı Neslihan Avan and Reşat Apak, Simultaneous detection of superoxide anion radicals and determination of the superoxide scavenging activity of antioxidants using a N,N dimethyl-p-phenylene diamine/Nafioncolorimetric sensor, Analytical Methods, 9 (2017) 6202-6212.
  • Govigerel Bayarsaikhan, Ferda Dondurmacioglu, Asli Neslihan Avan, Sema Demirci Cekic & Resat Apak, Novel Colorimetric Assay of 2,3-Dihydroxybenzoate among Other Isomers as a Selective Indicator of Hydroxyl Radical Damage and Related Antioxidant Activity, Analytical Letters, 51 (2018) 1–2, 236–253.
05/01/2018
72 defa okundu

İstanbul Üniversitesi

34452 Beyazıt/Fatih-İstanbul

Tel: 0 (212) 440 00 00